Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Ayetullah Sistani hazretlerinin ofisinden korona virüsüne yakalanmış hastalara hizmet sunan doktor ve hemşireleri takdir edici cevap

SORU:
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Yüce Taklit Mercii Ayetullah Sistani'nin Bürosu
Allah'ın selam, rahmet ve bereketleri üzerinize olsun
Son günlerde insanların korona virüsü ile ilgili içinde bulundukları durum zâtıâlinize gizli değildir. Malumunuz olduğu gibi hastaneler ve sağlık kuruluşlarındaki hekim ve hemşirelerden oluşan kadronun yanı sıra bu virüsün bulaştığı hastalarla gönüllü olarak ilgilenen insanlar ciddi şekilde kendi sağlıklarını tehlikeye atmakta, hatta belki de kendi canlarını feda etmektedirler. Çünkü her an için virüs onlara intikal edebilir. Acaba dini merceiyet makamının bu konudaki görüşü nedir?

CEVAP:
Yüce Allah'ın Adıyla
Hastaları tedavi etmek, onları gözetim altında tutmak ve onlarla ilgili işlemlerin takibi, doktorlar, hemşireler ve diğerleri için vacib-i kifaidir. Ancak konuyla ilgili yetkililer de bu hastalığa onların yakalanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır ve bu hususta en ufak kusur kabul edilemez.
Tüm sıkıntılara rağmen bu azizlerin çalışmaları gerçekten paha biçilmez ölçüde büyük ve kıymetlidir. Hatta onların yaptığı iş, ülke sınırlarını savunmak uğrunda çarpışan emniyet güçlerinin mücadelesi kadar önemlidir. Kesinlikle Yüce Allah, onların işine bu dünyada değer verdiği gibi ahirette de yaptıklarının mükâfatını verecektir. Hatta bu yolda canını feda etmiş kimseye, kıyamet gününde şehit sevabı ve şehit makamı verilmesi ümit edilmektedir.
Biz çok kıymetli insani çalışmalarından dolayı onları takdir ediyoruz ve her şeye kâdir olan Yüce Allah'tan, onları her türlü kötülükten korumasını niyaz ediyoruz. Hiç kuşkusuz Allah işiten ve icabet edendir.
21 Recep 1441
Ayetullah Sistani'nin
Necef Bürosu

العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français